top of page
Brieven uit de oorlog.JPG

Een voorstelling vol hoop, verlangen, angst en de vrijheid van de taal!

Het is oorlog. Je vader heeft gezegd dat je koffer klaar moet staan voor het geval je moet vluchten. Al eeuwenlang zijn er kinderen die dit meemaken. We kennen allemaal de geschiedenis, zien de beelden op het journaal. Maar wat gaat er in de hoofden van kinderen om? In ‘Brieven uit de oorlog’ maken we kennis met zes bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn? “Kan iemand mij vertellen waarom iedereen het leuk vindt om op de computer een oorlogsspel te spelen en waarom niemand het in het echt leuk vindt? Waarom zijn er oorlogen? Waarom wordt iemand gemarteld omdat die laat zien dat wij Syriërs zowel Moslims als Christenen kunnen zijn? Waarom moet ik dit meemaken?” - Assim

 

“Een prachtige, zorgvuldige, integere, poëtische voorstelling die raakt. Soms voel je de noodzaak van de maker in een voorstelling. Programmeur ga naar deze voorstelling kijken”
- Yvonne van der Haven, voormalig programmeur SKVR

“Poëtische voorstelling met goed geschreven monologen en mooi bedacht concept. Na de voorstelling heb ik met mijn leerlingen nog lang nagesproken. Deze voorstelling geeft veel handvatten om verhalen van leerlingen te bespreken in combinatie met verhalen uit het nieuws en de geschiedenislessen.”
- Pim Arends, docent basisonderwijs

 

spel | Anna Keuning, Kelvin Wormgoor en Zouhair Mtazi

tekst | diverse oorlogskinderen

regie & concept | Maarten Bakker

fotografie | Bas Czerwinski & Floris Heuer

bottom of page